Communicatie over het congres:
vckjpp@vvgg.be

Congressecretariaat:
De praktische organisatie van het congres gebeurt door de VVGG
Tenderstraat 14, 9000 Gent
tel. 09 221 44 34
fax 09 221 77 25
info@vvgg.be

Beste collega,

Op 20 en 21 september 2017 vindt in Gent het 11de Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en –Psychotherapie plaats. Deze editie heeft als centraal thema "Emoties in de zorg voor kinderen en jongeren."

Blijdschap, frustratie, trots, verdriet, … emoties maken deel uit van ons dagelijks leven. Al van op jonge leeftijd leren kinderen hiermee omgaan. Ze doen dit in interactie met hun ouders en ruimere omgeving, soms onder complexe omstandigheden. Dat dit niet steeds eenvoudig is, blijkt uit het grote aantal kinderen en jongeren met emotionele problemen. Problemen met gehechtheid en regulatie, opstandig gedrag, faalangst, depressie, rouw en bipolaire stoornis zijn slechts een aantal voorbeelden van de problemen die zich doorheen de ontwikkeling kunnen stellen.

Tijdens het congres zullen de verschillende emoties uitgebreid worden belicht, gaande van emoties die frequent voorkomen bij bepaalde problematieken of onder bepaalde omstandigheden, tot de assessment en behandeling van emotionele stoornissen. Ook de emoties van wie zelf zorg verleent worden hierbij niet vergeten: via thema’s als veerkracht en burn-out komt ook de ondersteuning van zorgverleners aan bod.  We nodigen iedereen die betrokken is bij de zorg voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren uit om vernieuwende ervaringen, kennis en inzichten te delen.

U kan voorstellen doen voor een symposium, een mededeling of workshop, en uiteraard ook voor een poster. Ook dit jaar gaat de posterjury op zoek naar de meest verdienstelijke posters.

Met vriendelijke groeten,

Sarah Bal, Eric Schoentjes | Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Universitair Ziekenhuis Gent

Alexis Dewaele, Herbert Roeyers, Petra Warreyn | Vakgroep Experimenteel-klinische en gezondheidspsychologie, UGent

Caroline Braet, Lien Goossens, Sandra Verbeken | Vakgroep Ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie, UGent

Rik Van Nuffel, Jan Van Speybroeck | Vlaamse Vereniging Geestelijke Gezondheid

Het organisatiecomité